středa 12. října 2016

OptiFibre - vláknina pro zdravé trávení

Čas od času mě potrápí trávení, ať už v podobě průjmu nebo ještě nepříjemnější zácpy, s čímž jsou spojeny i úporné bolesti břicha. Máte to někdy taky tak?
Pak většinou upravím jídelníček, přidám více zeleniny a ovoce (ideálně neloupaného se slupkou, která ty moje "tobogány" krásně pročistí), uberu luštěnin a vůbec se snažím trochu odlehčit stravu.
Tyto střevní problémy u mě přicházejí zpravidla s nástupem zimy. Když jsem trochu zapátrala po netu, objevila jsem novinku od Nestlé - rozpustnou vlákninu OptiFibre a hned jsme si napsala o vzorek na vyzkoušení.


Co se týče vlákniny, zatím jsem měla zkušenost jen s přírodními vlákninami, což bylo celkem fajn, ale trochu jsem měla problém se donutit sníst vlákninu na lžičce a v jídle jsem ji vždycky cítila a vadila mi. Na OptiFibre mě zaujalo, že je tato vláknina plně rozpustná, takže byste ji neměli v jídle ani pití vůbec zaznamenat. No to je něco pro mě, chtěla jsem to hned vyzkoušet.

Vláknina OptiFibre se podává většinou ráno, po pár dnech se doporučuje zvýšit dávku, takže je možno si dát i přes den nebo v noci. Já teda vyzkoušela pouze ráno do snídaně a plně mi to vyhovovalo.
Já ráno snídám většinou bílý jogurt, někdy obohacený o ovoce nebo müsli, napadlo mě, že by to bylo ideální prostředí pro rozpuštění vlákniny. Ta je výrobcem doporučována rozpustit v tekutině (bez bublinek) nebo v nějaké kašovité stravě, což jogurt plus mínus splňuje. Taky jsem uvažovala hodit ji do kafe, ale to už mi přišel vhodnější ten jogurt.

A výsledný efekt? 

Vláknina je ve formě bílého prášku 100% rostlinného původu, který není nijak uměle doslazovaný (obsahuje přírodní sacharidy 6g na 100g vlákniny, což v jedné 5g dávce udělá pouhých 0,3g sacharidů), obsah tuků je na nule (pro ty, co se tuku vyhýbají jako čert kříži). Prášek se skutečně zcela rozpustil, takže nešel v jídle vůbec (skutečně vůbec!) cítit. V tomto výrobce opravdu nelhal a tato forma vlákniny se tudíž pro mě stává jedničkou mezi vlákninami. Hurá! 

A co na to moje trávicí soustava? 

Zhruba po čtyřech dnech jsem zaznamenala jisté změny v podobě pravidelné návštěvy WC, která proběhla vždy bezbolestně a nechci zacházet do detailů, ale s výsledky jsem byla skutečně spokojena a moje bříško mi také dávalo znát svou spokojenost. Myslím, že vláknina OptiFibre si najde u mě místečko nejenom v zimním období, ale celoročně. 250g balení (odpovídá 50 dávkám) se dá pořídit za necelých 360 Kč zde a pokud si nejste jistí, můžete si také napsat o vzoreček zdarma na vyzkoušení (přijde Vám 5 dávek).

Informace od výrobce

OptiFibre je částečně hydrolyzovaná guarová guma určená k dietnímu postupu při zácpě nebo průjmu, pomáhá udržovat správnou funkci střev. Snadno se rozpouští v tekutinách i pokrmech, nemění chuť nápoje nebo pokrmu. Neobsahuje lepek, laktózu a fruktózu, je vhodná pro diabetiky, těhotné a děti. Lze ji užívat dlouhodobě a při užívání není nutné dodatečně zvyšovat přísun tekutin.

Máte nějaké zkušenosti s vlákninou? Nebo máte jiný zaručený recept jak zatočit s průjmem nebo zácpou? Podělte se s námi, budu se těšit na Vaše komentáře.

Žádné komentáře :

Okomentovat